دسته‌بندی نشده

ویژگی های اصلی نمای چوبی ساختمان ها

The main features of the wooden facade of buildings- aylar

در دنیای امروز با مدرنیته شدن طراحی های داخلی و خارجی، صنعت ساختمان نیز سبک جدید و مدرنی به خود گرفته است. در سال های اخیر استفاده از چوب نما در طراحی های داخلی و خارجی محبوبیت زیادی پیدا کرده و به شدت ترند شده است.   البته علاوه بر جنبه زیبایی نمای چوبی، می توان به ویژگی حفاظت در برابر سرما، گرما و رطوبت چوب نیز اشاره نمود.

اگر شما نیز قصد دارید برای نمای ساختمان خود از متریال چوب استفاده کنید، پیشنهاد می کنیم تا پایان مطلب با ما همراه باشید

7 ویژگی مهم نمای چوبی ساختمان

از دیگر دلایل مهم استفاده از چوب به عنوان نما، می توان به تنوع زیادی که در بافت و رنگ بندی دارد، اشاره نمود. فراموش نکنید آنچه که به عنوان نمای چوبی از آن یاد می شود، با نمای خانه های قدیمی و آلاچیق چوبی کاملا متفاوت بوده و منظور، استفاده از ترموود به عنوان ماده اولیه اصلی آن می باشد.

و اما… 5 ویژگی مهم نمای چوبی که سبب جذابیت بالای آن شده است عبارتند از:

1. زیبایی طبیعی

اولین تصویری که از یک ساختمان در ذهن بیینده نقش می بندد، نمای آن است. از این رو معماران و طراحان، زمان زیادی را صرف طراحی و اجرای این بخش می نمایند. اولین قدم برای اطمینان از طراحی یک نمای حرفه ای و جذاب، انتخاب متریال مناسب است.

جذابیت چوب آن را به یکی از گزینه های عالی  و بی نظیر برای استفاده به عنوان نمای ساختمان تبدیل نموده است.

2. سازگار با محیط زیست

به دو دلیل مهم، استفاده از چوب به عنوان مصالح ساختمانی سازگار با طبیعت در نظر گرفته می شود:

  1. در هنگام تولید این فرآورده از مواد شیمیایی استفاده نشده و تنها به کمک حرارت، آن را تبدیل به چوب ترموود می نمایند.
  2. در روش نوین به جای استفاده از چوب درختان قطع شده، ماده خام اولیه را از قطع درختانی که به عنوان جنگل مصنوعی کاشته شده بودند، تهیه می نمایند.

3. تغییرات آسان در نمای چوبی

یکی از اصلی ترین مزیت های استفاده از چوب نمای داخلی یا خارجی که آن را از دیگر مصالح مانند: سنگ، آجر و سیمان و… متمایز می کند، ترکیب آن با سنگ و آجر بوده و همچنین به راحتی قابلیت جدا شدن از نما را دارند.

  1. وزن کم

همان طور که می دانید وزن متریالی که برای اجرای طراحی نما در نظر گرفته می شود، از اهمیت بالایی برخوردار است. چوب بهترین گزینه برای ساخت نما است؛  چرا که در مقایسه با سنگ و سیمان، وزن کمتری داشته و بنابراین در مواقع زمین لرزه و… خطر کمتری برای ساکنین ساختمان خواهد داشت.

  1. سهولت در نصب

به دلیل وزن کم چوب، نمای ساختمانی ترموود به راحتی قابل نصب بوده و به تبع آن سرعت پیاده سازی نیز بالاتر است. بنابراین بهترین گزینه برای افرادی است که به دنبال نصب سریع و بدون دردسر نمای ساختمان هستند.

  1. تعویض آسان

چنانچه نمای ساختمان را با چوب طراحی کرده اید اما نظرتان عوض شده و قصد تغییر آن را دارید، می توانید با همان سرعت نصب مواد اولیه، آن را برداشته و متریال مورد نظر خود را جایگزین نمایید.

به این ترتیب به واسطه این ویژگی خاص و متمایز چوب نما بسیاری از افراد می توانند بدون نگرانی از هدر رفتن زمان و هزینه، از این نمای کلاسیک استفاده نمایند.

  1. قابلیت رنگ کردن

اگر  بنا به هر دلیلی نمای چوبی ساختمان تخریب گردد و نیاز به جایگزین داشته باشد، می توانید آن را رنگ آمیزی و لکه گیری کرده و با صرف هزینه کمتر، اقدام به تعویض نما کنید.

انواع نمای چوبی

به طور کلی برای ساخت نمای چوبی ساختمان از انواع مختلف چوب استفاده می شود. جدیدترین متریال مورد استفاده برای نمای چوبی، HPL و ترموود هستند. انواع نمای چوبی عبارتند از:

  • نمای شینگل

نوعی نمای چوبی است که از تکه های نازک و سبک چوب تشکیل شده و چنانچه از جنس ترموود یا HPL باشد، دارای مقاومت بالایی در برابر سایش و فشار می باشد.

  • نمای توفال

تخته های نازک چوبی که به صورت افقی هم پوشانی شده و نصب می گردد. نام های دیگر این سبک، نبشی و تخته شیب دار می باشد. چنانچه این تخته ها از جنس ترموود باشد می توان برای استفاده طولانی مدت از آن ها استفاده نمود.

  • نماهای چوبی دوسطحی

نمای چوبی دوسطحی مشابه نمای توفال است. به علت دو سطحی بودن، دارای ماندگاری و دوام بالایی بوده و انتخاب مناسبی برای نمای ساختمان می باشد.

  • نمای چوبی ترمووود

نمای چوبی ترموود یکی از جمله پرطرفدار ترین گزینه ها در معماری است چون زیبایی واقعی چوب را از آن نمی گیرد و حس زنده بودن به واسطه آن به بیننده منتقل می شود. ترموود از چوب های حرارت دیده به حساب می آید که فقط کاربرد نماسازی برای بیرون از ساختمان را ندارد و در داخل ساختمان هم مورد استفاده قرار می گیرد.

10 مزیت نمای ساختمانی ترموود

از مهم ترین روش های افزایش مقاومت چوب در برابر پوسیدگی، می توان به حرارت دادن آن اشاره نمود. به این ترتیب محصول نهایی، یک چوب ترموود با مزایا و ویژگی های زیر خواهد بود:

  1. چوب سبک که نصب و نگداری آن بسیار آسان خواهد بود.
  2. مقاومت بالا در برابر بارندگی ها و اشعه نور خورشید
  3. ابعاد ثابت و بدون تغییر
  4. چوب با درصد رطوبت کم و احتمال کمتر پوسیدگی
  5. پایدار در برابر شرایط متغیر آب و هوایی
  6. عدم امکان رشد قارچ، کپک و باکتری در آن
  7. نظافت آسان تر
  8. طول عمر بالاتر در مقایسه با چوب های معمولی
  9. طراحی و اجرای راحت به عنوان نمای ساختمان
  10. با سفارش ترموود برای نمای ساختمان و رنگ کردن آن، دیگر نگرانی بابت نفوذ حشرات موذی نخواهید داشت.

جمع بندی

به پایان مقاله ویژگی های اصلی نمای چوبی ساختمان ها رسیدیم. در این مطلب تلاش کردیم 7 ویژگی اساسی چوب که سبب محبوبیت بالای آن در میان افراد مختلف شده است را بررسی کنیم.

مواردی همچون: زیبایی، سازگاری با محیط زیست، تغییرپذیری و نصب آسان، سهولت در نصب، قابلیت رنگ کردن از مهم ترین نکات تقاضای بالای چوب برای نمای ساختمان به شمار می رود.

در ادامه نیز با انواع نمای چوبی ساختمانی آشنا شدیم که عبارتند از:

  1. شینگل
  2. توفال
  3. دوسطحی
  4. ترموود

در پایان نیز با 10 مزیت نمای ساختمانی ترموود آشنا شدیم. فراموش نکنید با استفاده از متریال چوب می توانید از مصنوعی بودن نمای ساختمان ها کاسته و حس طبیعی بودن را به مخاطب القا کنید.

امیدواریم این مطلب، راهنمای خوبی به منظور انتخاب نمای ساختمان برای شما باشد. چنانچه سوالی داشتید می توانید در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *